Companii

Noile cartiere ale Capitalei au nevoie de şcoli. „Existenţa unor unităţi de învăţământ în proximitatea casei reprezintă o necesitate“. Anual, în România se construiesc între 50.000 şi 70.000 de locuinţe noi. nicio şcoală nouă nu a fost construită de la zero în ultimii cinci ani în patru din cele şase sectoare din Bucureşti

Noile cartiere ale Capitalei au nevoie de şcoli....

Autor: Alexandra Matei

31.01.2021, 10:01 464

♦ Anual, în România se construiesc între 50.000 şi 70.000 de locuinţe noi, însă ele nu sunt însoţite de investiţii pe măsură în infrastructură, în parcuri, locuri de joacă, spaţii verzi, terenuri de sport, şcoli sau grădiniţe.

Noile cartiere rezidenţiale de la marginea Bucureştiului, în care locuiesc mii de persoane, şi-au trecut pe lista de priorităţi ridicarea de şcoli care să acopere ciclurile primar şi gimnazial.  Această decizie, spun dezvoltatorii, a venit în urma constatării faptului că, pentru comunităţile care trăiesc în astfel de cartiere, existenţa unor instituţii de învăţământ în apropierea locuinţei reprezintă o necesitate.

„Din două studii de satisfacţie a clienţilor efectuate în anul 2019 şi 2020 în Greenfield (complex rezidenţial din zona de nord a Capitalei - n. red.) a rezultat că mai mult de 90% dintre locuitorii ansamblului consideră necesară existenţa în cartier a unei instituţii de învăţământ de stat“, a declarat pentru ZF Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor, compania care dezvolă proiectul Greenfield unde locuiesc peste 6.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO