Companii

Nord vrea sa iasa de la Ibis

27.01.2003, 00:00 48

Actionarii societatii Nord SA vor decide in data de 29 ianuarie, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare, daca vor vinde pachetul de actiuni de 26,2% detinut la societatea Continental-Nord, proprietarul hotelului Ibis din Bucuresti, catre una dintre companiile care au depus oferte de achizitionare pana la termenul limita de 24 ianuarie.
"Actionarii societatii vor evalua ofertele depuse in cadrul licitatiei publice cu plic inchis si vor decide daca au fost indeplinite conditiile pentru vanzarea participatiei la Continental-Nord", a declarat Radu Nicolescu, directorul general al societatii Nord SA.
Lantul Continental este actionarul majoritar al Continental-Nord. Continental intentiona sa-si majoreze capitalul social cu patru milioane de dolari, dintre care 1,2 milioane dolari prin aport in numerar, iar diferenta prin aport in natura, respectiv prin includerea in patrimoniu a unui hotel din Constanta. Acest lucru ar fi diminuat participatia Nord.
Desi initial a declarat ca ar fi interesat sa cumpere participatia Nord, Radu Enache, presedintele Continental SA, spune ca nu a depus nici o oferta. "M-am razgandit, nu mai sunt interesat de pachetul respectiv. Oricum, potrivit contractului, ei trebuie sa-mi dea drept de preemptiune la achizitia actiunilor", a precizat Enache.
Suma obtinuta din vanzarea actiunilor de la hotelul Ibis urmeaza sa fie utilizata de catre Nord SA pentru realizarea unor investitii in domeniul hotelier sau in alt sector, corespunzator obiectului de activitate al societatii.
"Dupa vanzarea participatiilor de la societatea Continental-Nord SA, actionarii vor analiza posibilitatile de investitii. Avem in vedere inclusiv modernizarea hotelului Grivita si constructia unei noi cladiri pe locul fostului hotel Oltenia, investitii evaluate la 14 milioane de dolari si pentru care cautam surse de finantare", a adaugat Nicolescu.
Nord SA administreaza hotelul Grivita in parteneriat cu grupul European Drinks, cele doua companii formand societatea European Drinks Complex SA, la care firma Nord are o participatie de aproximativ 40%. Societatea mai are in patrimoniu hotelul Oltenia si detine un pachet de actiuni de aproximativ 10,5% la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti.
Societatea Nord SA are capital integral privat, actionarul majoritar fiind Capital Bank din Austria, cu un pachet de aproape 53% din actiuni, urmat de SIF Transilvania, cu 26%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO