Companii

Normele de aplicare a Codului fiscal s-au publicat în Monitorul Oficial. Care sunt principalele modificări

Adina Vizoli-Alexandru, Tax Partner, NNDKP Consultanţă Fiscală: În materie de TVA, a fost adusă o modificare menită să faciliteze modul de aplicare a recentei prevederi cu privire la activităţile de cercetare-dezvoltare.

Lucian Barbu, Tax Partner, NNDKP Consultanţă Fiscală: În sfera impozitării persoanelor fizice se detaliază procedura de urmat pentru persoanele fizice care doresc să direcţioneze o parte din impozitul pe venit pentru finanţarea unor entităţi nonprofit.

Adina Vizoli-Alexandru, Tax Partner, NNDKP Consultanţă Fiscală: În materie de TVA, a fost adusă o modificare menită să faciliteze modul de aplicare a recentei prevederi cu privire la activităţile de cercetare-dezvoltare. Lucian Barbu, Tax Partner, NNDKP Consultanţă Fiscală: În sfera impozitării persoanelor fizice se detaliază procedura de urmat pentru persoanele fizice care doresc să direcţioneze o parte din impozitul pe venit pentru finanţarea unor entităţi nonprofit.

Autor: Adelina Mihai

01.06.2018, 00:05 749

Cum pot persoanele fizice să doneze o parte din impozitul pe venit unor fundaţii, ce trebuie să facă fir­me­le pentru a-şi deduce TVA-ul pentru activităţile de cercetare- dezvoltare sau cum se aplică scutirea de im­pozit pe venit programatorilor şi angajaţilor se­zo­nieri sunt doar o parte dintre clarificările pe care le aduce o hotărâre de guvern publicată vinerea tre­cută în Monitorul Oficial.

Modificările aduse normelor de aplicare a Codului fis­cal cla­rifică, deşi cu întârziere, o serie de aspecte relevante pentru plă­titorii de impozit pe profit, precum tratamentul fis­cal al crean­ţelor înstrăinate prin raportare la modul de înre­gis­trare a tranzacţiilor în contabilitate sau modul de aplicare a limi­tărilor privind deductibilitatea dobânzii, spun experţii divi­ziei de consultanţă fiscală din cadrul casei de avocatură NNDKP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO