Companii

Norofert, producător român de inputuri organice, a încheiat două contracte în valoare de 4,8 mil.euro, pentru vânzarea de rapiţă ecologică şi de seminţe pentru cultura de floarea-soarelui. Acţiunile erau tranzacţionate luni dimineaţă la BVB în creştere cu 4,7%

Norofert, producător român de inputuri organice, a...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2021, 11:53 271

Norofert, principalul producător român de inputuri organice cotat la Bursă, a încheiat două contracte în vaoare totală de 4,8 milioane euro, unul pentru vânzarea de rapiţă ecologică şi un altul pentru vânzarea de seminţe Lin Oleic (LO) pentru cultura de floarea-soarelui ecologică.

Ambele contracte sunt semnate cu acelasi client, iar valoarea lor depaseste 10% din cifra de afaceri neta din ultimele situatii financiare, potrivit anunţului publicat la BVB.

Primul contract are o valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro, cu data de livrare a produselor 7 mai, iar al doilea are o valoare de 3 milioane euro, cu livrare tot pe 7 mai.

Pentru 2020, Norofert a raportat un profit net de 6,3 mil. lei, în urcare cu 36% faţă de 2019, la venituri consolidate de 24,4 mil. lei, plus 64%.

Compania este deţinută în proporţie de 38,7% de Vlad Popescu (fondator) şi în proporţie de 30,7% de Ileana Popescu, în timp ce Marius Alexe are o participaţie de 11,6%.

Acţiunile Norofert erau tranzacţionate luni dimineaţă la BVB în creştere cu 4,7%, la 20,2 lei. Compania are o capitalizare de 155 milioane lei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO