Companii

Nortel preia Alteon pentru 7,8 mld. $

31.07.2000, 00:00 36



Nortel Networks va plati 7,8 milioane de dolari, in actiuni, pentru a cumpara Alteon WebSystems, producator de echipamente si software necesare directionarii continutului de date de pe Internet catre serverele de web.

Alteon, companie cu sediul la San Jose in California, dezvolta tehnologii pentru Internet care permit operatorilor de site-uri sa proceseze, sa urmareasca si sa directioneze traficul pe web.

Compania a inregistrat venituri de 51,5 milioane de dolari in al doilea trimestru al acestui an, cifra in crestere cu 82% in comparatie cu perioada ianuarie-martie 2000.

Alteon detine peste 50% din piata echipamentelor de comutatie care in 2004 va valora patru miliarde de dolari, fata de cifra actuala de 203 milioane USD.

Nortel, unul dintre cei mai importanti producatori nord-americani de echipamente pentru telecomunicatii, considera ca achizitionarea companiei Alteon o va conduce la integrarea mai eficienta a severelor de web cu echipamentele sale de inalta performanta.

Anuntul a survenit la o zi dupa ce Nortel a declarat intreruperea negocierilor pentru vanzarea diviziei sale de componente optice catre societatea Corning. Tranzactia era evaluata la aproximativ 100 miliarde de dolari.

Schimbul de actiuni se va face la paritatea de 1,83 titluri Nortel pentru fiecare actiune Alteon. Astfel, fiecare actiune Alteon este evaluata la 143,77 dolari, comparativ cu pretul sau de inchidere (143 USD ) din ziua perfectarii acordului. Conducerea Nortel a declarat ca finalizarea procesului de achizitie va avea loc in cursul ultimului trimestru al anului.

Investitorii nu s-au aratat impresionati de tranzactia incheiata intre cele doua companii, efectul principal al dezinteresului lor traducandu-se prin scaderea cotei actiunilor Nortel cu 7,3% si a titlurilor Alteon cu 9,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO