Companii

Noua strategie Ro-Holland: afaceri mai mici, profit mai mare

18.10.2005, 18:59 72

Compania olandeza Ro-Holland Trans din Medias, ce activeaza in domeniul transportului de marfuri in conditii de temperatura controlata, si-a schimbat strategia pe acest an: profit mai mare si afaceri mai mici.

"Estimam ca la sfarsitul anului cifra de afaceri sa ajunga la 5 milioane euro, valoare care nu reprezinta o crestere in valoare absoluta, comparativ cu 2004, dar care ne va permite obtinerea unui profit de aproximativ 0,5 mil. euro, cifra acceptabila daca ne gandim ca principalul efort, in acest an, a fost acela de a reorganiza activitatea in sensul maximizarii profitului", a declarat Leonard Negrea, director comercial al Ro-Holland Trans.

Reprezentantul Ro-Holland Trans considera ca principalele probleme cu care se confrunta transportatorii sunt lipsa autorizatiilor de transport international si lipsa unei legislatii coerente in domeniu.

"Probabil ca eradicarea acestor doua probleme nu va fi suficienta pentru a contribui categoric la imbunatatirea situatiei firmelor de transport, dar cu siguranta ar reprezenta o gura de oxigen extrem de importanta in apropierea aderarii Romaniei la UE", a explicat Negrea.

Printre planurile companiei olandeze de transport se numara dublarea capacitatii de transport in paralel cu o activitate de depozitare si prelucrare a carnii, compania fiind specializata pe transportul produselor la temperatura controlata.

Variatia pretului carburantilor a afectat atat companiile de transport ce activeaza pe plan national, dar si pe cele ce activeaza pe plan international, iar Ro-Holland Trans nu face exceptie.

"Preocuparea managementului in acest an a fost eficientizarea activitatii, iar unul dintre punctele principale a fost eficientizarea consumului de carburant", a explicat Negrea.

In acest scop, pe langa selectarea cu mare atentie a furnizorilor de motorina care aveau un raport calitate-pret cat mai favorabil, cei de la Ro-Holland au redirijat traficul de pe rutele care ofereau un randament scazut (era necesara alimentarea cu motorina in tarile tranzitate, la un pret mai mare), catre cele la care alimentarea cu motorina se poate face in proportie de 75% in tara.

Ro-Holland Trans a fost infiintata in anul 1991, ca filiala a grupului olandez De Greef, ce activeaza pe piata transporturilor internationale din 1974. Firma dispune de o flota de 50 de camioane, din care 90% sunt adaptate pentru transportul marfurilor la temperatura controlata.

Alti jucatori care activeaza pe piata transporturilor din Romania sunt Transalkim, Kuehne &Nagel, Frans Maas, Schenker Romania sau Centrum Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO