Companii

Noua taxă auto va afecta piaţa maşinilor mai vechi de patru ani

Noua taxă auto va afecta piaţa maşinilor mai vechi de patru ani

Autor: Bogdan Alecu

11.11.2011, 00:00 7476

Grupul AAA New Kopel se aşteaptă la o scădere a preţurilor maşinilor înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, în condiţiile în care va intra în vigoare noua taxă de poluare, la o dată care deocamdată nu a fost comunicată oficial.

Aceasta presupune o reducere de 25% a valorii faţă de taxa actuală, dar şi o extindere asupra maşinilor înregistrate înainte de 1 ianuarie 2007, până acum funcţionând numai ca o taxă de primă înmatriculare pentru maşinile noi şi second-hand înregistrate pentru prima dată pe piaţa locală.

"După ce va intra în vigoare noua taxă, la maşinile mai vechi de 2007 evaluarea în vederea achiziţiei o vom face şi în funcţie de taxa de poluare ce va fi achitată", a spus Eugen Maciuca, manager al AAA New Kopel.

Spre exemplu, pentru un model Dacia Logan, cu motor Euro 3 de 1,4 litri şi 75 CP din 2006, se va plăti o taxă de înmatriculare în valoare de aproximativ 1.200 de euro, adică aproape o jumătate din valoarea maşinii în prezent. Vânzările de autoturisme second-hand ale dealerului AAA New Kopel vor înregistra în acest an o creştere de 50%, la peste 1.200 de unităţi, potrivit declaraţiilor oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO