Companii

Noul „boom“ rezidenţial din Bucureşti se confirmă. Numărul de locuinţe finalizate a crescut cu 84% în trimestrul trei

Noul „boom“ rezidenţial din Bucureşti se confirmă....

Autor: Cristi Moga

05.12.2014, 00:07 1390

Investitorii au reînceput să construiască vile şi blocuri în special pe câmpurile de la marginea Capitalei.

Numărul de case şi apartamente finalizate în regiunea Bucureşti – Ilfov a crescut cu 84% în cel de-al treilea trimestru şi cu 64% în primele nouă luni ale acestui an, faţă de intervalele similare ale anului precedent, potrivit datelor publicate de Statistică, instituţie care confirmă astfel tendinţa de formare a unui nou boom rezidenţial în Capitală.

De altfel, primele nouă luni ale acestui an au fost cele mai bune din ultimul deceniu în ceea ce priveşte livrarea de locuinţe în regiunea Bucureşti – Ilfov, investitorii şi persoanele fizice finalizând un număr de 5.657 de case şi apartamente. Spre comparaţie, în intervalul ia­nuarie – septembrie al anilor 2008 şi 2009, când s-a consemnat vârful pieţei imobiliare locale, în regiunea Bucureşti – Ilfov au fost livrate ceva mai mult de 4.800 de unităţi locative.

În ultimul an, investitorii au revenit pe şantierele din Bucureşti, dar mai ales de la marginea oraşului, unde construiesc în special apartamente care se încadrează în programul „Prima casă“, cu preţuri de aproximativ 50.000 de euro pentru două camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO