Companii

Noul kilometru zero în HoReCa: Piaţa Amzei şi împrejurimile au adunat 30-40 de restaurante şi cafenele. În total, în Bucureşti sunt peste 7.500 de restaurante, baruri, pizzerii, cafenele, potrivit ANVSA

Noul kilometru zero în HoReCa: Piaţa Amzei şi...

Autor: Cristina Roşca

27.05.2022, 00:08 1810

Pe harta HoReCa a Bucureştiului s-a conturat în ultimii doi ani o nouă zonă „fierbinte“, este vorba de Piaţa Amzei şi de împrejurimi. Aici şi-au găsit loc 30-40 de restaurante şi cafenele, iar numărul localurilor continuă să crească, potrivit datelor ZF.

„Avem încredere în potenţialul zonei Piaţa Amzei, ştim că o parte dintre trendurile HoReCa se setează aici şi estimăm că zona va continua să se dezvolte în următorii ani“, a spus Dragoş Panait, coproprietar al Red Angus Steakhouse. Restaurantul a fost mutat în zonă recent, după mai bine de un deceniu în centrul istoric al Capitalei. Această dezvoltare din ultimii doi ani are în spate mai mulţi factori. Pe de-o parte, bucureştenii vor să petreacă şi caută locuri ieşite din tipare, după modelul din Occident. Pentru publicul ţintit de jucătorii din zonă exista anterior doar un alt areal unde să se fi concentrat atât de multe restaurante, este vorba de Dorobanţi-Floreasca. 

A contat şi faptul că începând de anul trecut, în sezon estival, zona Calea Victoriei, cu străzile adiacente, este pietonală în weekend, fapt ce a atras multă lume şi multă atenţie.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO