Companii

Noul pariu de 3 mil. de euro al lui Ţiriac: un restaurant în apropiere de clubul rezidenţial Stejarii

Noul pariu de 3 mil. de euro al lui Ţiriac: un...
04.10.2015, 13:31 2626

Familia omul de afaceri Ion Ţiriac a investit 3 milioane de euro în restaurantul Stejarii Pool Club, din zona Pădurea Băneasa, aflat în apropiere de clubul rezidenţial Stejarii, potrivit datelor ZF. Acesta este însă construit separat de complexul locuit de expaţi şi români cu venituri mari, dar şi de clubul sportiv şi spa Stejarii Country Club, fiind deschis atât pentru aceştia, cât şi pentru clienţii veniţi special să ia masă.

Localul deţine o zonă de restaurant cu meniu internaţional, o zonă de bar, una de lounge, o terasă şi o piscină cu şez­longuri. În total sunt 110 locuri înăuntru şi 80 pe terasă.

Meniul restaurantului a fost con­ceput de chef-ul restaurantului Costes din cadrul cunoscutului hotel parizian cu acelaşi nume. Chef-ul Didier Coly a lucrat timp de şase luni la meniul Stejarii Pool Club care cuprinde astăzi feluri de mâncare precum steak Black Angus la 600 de grame pentru 280 de lei, dar şi bruschete asortate la 52 de lei. Restau­rantul se poziţionează în nordul Bucu­reş­tiului, zonă locuită de românii cu venituri peste medie şi mari.

O altă zonă care s-a dezvoltat pentru aceiaşi clienţi este cea de pe Şoseaua Nordului, de pe malul lacului Herăstrău. Potrivit informaţiilor ZF însă, Ţiriac nu vizează doar clienţi cu venituri mari în localul aflat în pădurea Băneasa.

Aceasta este cea de-a treia investiţie a familiei Ţiriac în zonă după clubul rezidenţial şi după complexul de sport şi relaxare. Acesta din urmă, complexul Stejarii Country Club, a fost inaugurat la finalul lui 2013 în urma unei investiţii de 18 milioane de euro. Desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 22.000 mp, în Pădurea Băneasa, complexul include un centru de fitness, aerobic şi cycling, piscină interioară şi exterioară, saună, jacuzzi şi camere cu aburi, terenuri de tenis interioare şi exterioare, terenuri de squash, padel, zone de relaxare, şcoli de balet şi dans, arte marţiale, primul Shiseido SPA din Europa de Est, alături de multe alte facilităţi.

Principala investiţie din zonă este clubul rezidenţial Stejarii, dezvoltat de omul de afaceri Ion Ţiriac în mijlocul pădurii Băneasa din nordul Capitalei,  care este estimat să ajungă la un grad de ocupare de 95% în 2015, la cinci ani de la finalizarea lucrărilor la proiectul format din opt blocuri cu 285 de apartamente.

Planul iniţial al omului de afaceri era să vândă apartamentele, preţurile stabilite în perioada de boom a pieţei imobiliare pornind de la 340.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu două camere. Ulterior, înainte de finalizarea construc­ţiei şi odată cu instalarea crizei, Ţiriac a luat decizia de a închiria apartamentele, iar preţurile pornesc în prezent de la 1.000 de euro/lună pentru două camere cu o suprafaţă utilă de 72 mp şi ajung la 6.500 de euro/lună pentru penthouse-urile cu suprafeţe de 300 de metri pătraţi utili şi terase de 300 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO