Companii

Noul proprietar al Millennium Business Center reia lucrarile de constructie

08.12.2005, 20:49 73

Trecut in proprietatea 3 Kappa Real Estate, imobilul situat in apropierea Bisericii Armenesti din Capitala are termen de finalizare a lucrarilor luna septembrie 2006.

Proiectul de birouri clasa A Millennium Business Center, cu o suprafata neta de 15.000 de mp, va fi finalizat la sfarsitul anului viitor, a anuntat compania imobiliara Eurisko, reprezentantul developerului Millennium Estate.

Compania 3 Kappa Real Estate a achizitionat proiectul de la developerul initial, compania greceasca Aegek, in aceasta vara in urma unei tranzactii de aproximativ 5 milioane de euro. Millennium Estate reprezinta de fapt acelasi proprietar, potrivit companiei imobiliare.

3Kappa Real Estate Invest Srl este o companie infiintata in acest an, actionarii principali ai companiei fiind, potrivit ultimelor informatii, doua persoane de origine elena Kanellas Nestor (care detine 60% din actiuni) si Antonio Kapraras (40%).

Lucrarile la Millennium Business Center au fost initiate in anul 2001 planurile dezvoltatorului vizand o investitie de aproximativ 20-26 milioane de euro. Lucrarile au fost sistate si reluate anul trecut de catre antreprenorul general si, totodata, proprietarul de la acea vreme al cladirii, firma Aegek Rom Construct.

Ulterior, Aegek a sistat lucrarile de constructie a imobilului, pe piata vehiculandu-se informatii legate de cauze tehnice ce au determinat implicit si o scadere a interesului din partea potentialilor investitori financiari.

O data cu vanzarea proiectului catre actualii proprietari, lucrarile au fost continuate de societatea de constructii Summa. Compania a mai fost implicata si in constructia imobilului de birouri Bucharest Corporate Center, vandut in acest an pentru aproximativ 26,5 milioane de euro.

Millennium Business Center va avea 24 de niveluri, dintre care patru subterane, un parter, 18 etaje cu spatii de birouri si un etaj cu destinatie tehnica.

Aegek este una din cele mai importante companii de constructii din Grecia. Constructorul a participat in Romania la mai multe proiecte, printre care se numara modernizarea drumurilor nationale Timisoara-Lugoj si Buzau-Focsani, precum si reabilitarea sistemului de tratare a apelor uzate din orasul Calafat.

"Luand in considerare data aderarii Romaniei la UE ca 2007, livrarea acestui proiect este bine aleasa, fiind asteptata o crestere a numarului de companii care vor intra pe piata si o dinamizare a activitatii celor existente, incluzand si eforturi pentru imbunatatirea imaginii si credibilitatii", a declarat Alexandru Stancov, senior broker in cadrul departamentului de spatii de birouri din Eurisko.

Cladirea este amplasata in imediata apropiere a Bisericii Armenesti, in vecinatatea imobilului Bursei de Valori din Bucuresti. Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul este unul dintre ultimele suprafete disponibile in zona centrala a Bucurestiului.

Cu o inaltime de 72 de metri, imobilul va fi cea mai inalta cladire cu structura de rezistenta din otel din Romania. Suprafetele pe nivel vor varia intre 500 si 1.000 de metri patrati. Pe langa spatiile de birouri, developerii au prevazut si existenta unor spatii comerciale, amaplasate la primul si la ultimul nivel al cladirii. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO