Companii

Noul proprietar al Regina Maria primeşte o majorare de capital de 90 de milioane de euro

Noul proprietar al Regina Maria primeşte o majorare de...

Autor: Corina Mirea

05.01.2016, 15:54 1105

MEP Capital Investments, care a preluat în totalitate reţeaua de sănătate privată Regina Maria în a doua parte a anului trecut, a primit o majorare de capital de aproape 90 de milioane de euro în luna noiembrie, cea mai mare infuzie de capital primită de o companie străină prezentă pe piaţa din România în ultima parte a lui 2015, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Tranzacţia prin care Mid Europa Partners (MEP Capital Investments) a preluat Regina Maria de la un alt fond de investiţii (Advent) şi de la fondatorul acesteia (Wargha Enayati) a fost estimată la momentul la care a fost anunţată această “mutare”, respectiv august 2015, la 100 de milioane de euro. Prin urmare, majorarea de capital de 90 de milioane de euro primită de MEP Capital Investments ar putea fi chiar valoarea reală a acestei tranzacţii.

Regina Maria este al doilea mare jucător de pe piaţa locală a serviciilor medicale după cifra de afaceri din 2014 (55 mil. euro), liderul acestui sector fiind MedLife (cu afaceri de 80 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO