Companii

Nu toate companiile raportează numai creşteri: Afacerile distribuitorului de materiale de construcţii Arabesque au scăzut sub 1,7 mld. lei în 2018

Antreprenori locali

Nu toate companiile raportează numai creşteri:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.06.2019, 00:07 869

Distribuitorul român de materiale de construcţii Arabesque din Galaţi, deţinut de Cezar Rapotan, a raportat afaceri în uşoară scădere pentru anul 2018, rezultatul coborând sub 1,7 miliarde de lei, după ce în anul anterior trecuse de acest prag. În acelaşi timp, şi numărul de angajaţi a scăzut cu circa 170 pe parcursul anului trecut, doar profitul fiind în creştere.

Astfel, profitul din 2018 al Arabesque a fost de trei ori mai mare faţă de cel din 2017, după cum arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Chiar şi în aceste condiţii, profitul este mai mic faţă de cel din anii 2014, 2015 sau 2016, când depăşea 44 sau chiar 50 de milioane de lei.

Potrivit celor mai recente date, compania din Galaţi are 38 de centre comerciale sub numele Arabesque, şapte magazine fizice sub brandul MatHaus şi unu online, livrările fiind făcute cu ajutorul unei flote de 1.000 de camioane. Din produsele pe care le comercializează fac parte oţel-beton, cărămidă, sisteme de acoperiş, gips-carton, instalaţii, articole electrice şi finisaje, parchet, uşi, pal melaminat, feronerie şi produse pentru grădină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro