Companii

Nu toţi proprietarii de restaurante se bucură de redeschidere restaurantelor: „Lunile iulie şi august sunt cele mai slabe pentru restaurante, pentru partea de interior”

Nu toţi proprietarii de restaurante se bucură de...

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

06.07.2020, 18:53 1812

Antreprenorul Radu Dumitrescu, fondatorul unui grup de restaurante, spune că redeschiderea restaurantelor pe 9 iulie ar face ca mulţi patronii să fie în pierdere. ŞI afacerea lui a fost afectată de criză şi nu crede că va deschide restaurantul până în septembrie.

Antreprenorul Radu Dumitrescu, fondatorul unui grup de restaurante, afirmă că vestea că localurile se vor redeschide pe 9 iulie nu e un motiv de prea mare bucurie.

Pentru el ar însemna costuri în plus, deoarece clienţii nu stau vara în interiorul restaurantului.

În plus, spune el, Guvernul nu l-a ajutat decât pentru şomaj tehnic, iar plata pentru chirie şi utilităţi ar însemna o altă pierdere.

Radu Dumitescu este dezamagit de Executiv şi spune că deşi promite multe pentru HoReCa, nu face aproape nimic. De exemplu, el nu cunoaşte niciun partener de afaceri care să fi beneficiat de IMM Invest. În ceea ce priveşte materialele dezinfectante, pe care sunt obligaţi să le aibă, acestea sunt plătite tot din banii proprii, pe care nu prea îi mai au.

„Lunile iulie şi august sunt cele mai slabe pentru restaurante, pentru partea de interior. Se deschid în cel mai rău moment cu putinţă, iar noi, în cazul în care am deschide acum, nu am putea să supravieţuim şi nici măcar să ne acoperim costurile. Nimeni nu ia în considerare costurile cu măştile, mănuşile, substanţele de dezinfectat suprafeţe. Aceste costuri, în luna iunie, au fost de 5.500 euro. Am aplicat pentru IMM Invest, dar încă nu avem niciun răspuns, nici pozitiv, nici negativ. Suntem cu numărul de locuri, pe terase, nu total, la 40% din capacitate. Au scăzut încasările la mai puţin de jumătate doar pe terase”, spune Dumitrescu.

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joia trecută şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO