Companii

Numărul de companii noi a crescut cu 10% în primul trimestru. PFA-urile se mută în zona microîntreprinderilor

Numărul de companii noi a crescut cu 10% în primul...

Autor: Dana Ciriperu

05.05.2016, 00:03 377

Numărul de companii nou-înfiinţate a crescut cu aproape 10% în primul trimestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2015, la peste 32.000, acesta fiind cel mai ridicat nivel atins în ultimii patru ani, arată datele de la Registrul Co­merţului.

Ca pondere, firmele de tip SRL reprezintă 70% din com­paniile nou-înfiinţate, în timp ce poziţia secundă este ocupată de PFA-uri cu o pondere de 20%.

Organizarea de tip PFA pierde însă teren în economia lo­cală, numărul înmatriculărilor pe acest segment scăzând cu 30% în primul trimestru, la circa 6.000, faţă de peste 8.000 în primele trei luni ale anului trecut.

Nu este însă vorba despre o restrângere a activităţii eco­nomice în general, în condiţiile în care numărul de companii de tip SRL s-a majorat cu 40%, ci despre o migraţie din zona PFA către microîntreprinderi, firme care folosesc cel mai mult organizările de tip SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO