Companii

Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în prima jumătate a anului s-a menţinut la un nivel apropiat de cel din perioada similară din 2021, dar în cazul companiilor de impact din economie numărul s-a triplat

Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în...

Autor: Roxana Rosu

26.07.2022, 11:33 221

Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în prima jumătate a anului s-a menţinut la un nivel apropiat de cel din perioada similară din 2021, respectiv 3.580 faţă de 3.033 firme anul trecut, arată o analiză realizată de CITR.

Printre acestea se află şi 32 companii considerate de impact, cu o valoare cumulată a activelor imobilizate de 965 milioane  lei, faţă de 11 companii de acest tip  în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o valoare a activelor imobilizate de 671 milioane lei.

„Numărul companiilor care intră în procedură de insolvenţă nu s-a schimbat fundamental în ultimii ani, iar numărul companiilor de impact care au intrat în insolvenţă reprezintă un procent nesemnificativ faţă de cele care noi, ca experţi, considerăm că ar avea nevoie de ajutor. Conform studiului CITR de la finalul anului trecut, în România au fost identificate 6.654 companii de impact, cu active de peste 1 mil euro, aflate în stare de insolvenţă iminentă. Dintre acestea, doar 32 au intrat în procedură de insolvenţă în anul 2022, iar asta ne arată în continuare că nu ne îndreptăm către o însănătoşire a mediului economic. Din fericire, acum avem legislaţie nouă care vine în sprijinul întregului mediu de business şi care aduce instrumente de restructurare şi prevenţie timpurie şi încurajăm antreprenorii să apeleze la aceste soluţii”, a spus Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO