Companii

O afacere care pedalează şi prinde viteză: Trei producători de biciclete îşi fac loc în topul celor mai mari 200 de exportatori

O afacere care pedalează şi prinde viteză: Trei...

Autor: Cristina Roşca

30.04.2016, 09:00 3240

Trei producători de biciclete şi părţi componente, respectiv Mechrom Industry, Eurosport DHS şi Madirom Prod, îşi fac loc în topul celor mai mari 200 de exportatori locali, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Cei trei sunt de altfel şi cei mai mari trei jucători de pe această piaţă, având afaceri cumulate de 577 mil. lei cu 760 de salariaţi la finalul lui 2014, ultimul an pentru care există date publice.

Toţi cei trei jucători au reuşit anul trecut să urce în topul exportatorilor, Mechrom Industry fiind pe poziţia 160, primul între producătorii de vehicule pe două roţi sau de părţi componente. Producătorul a urcat faţă de anul anterior 20 de poziţii. Compania, controlată integral de italienii de la Campagnolo, a intrat pe piaţa locală acum mai bine de un deceniu şi a ajuns astăzi la două fabrici cu câteva sute de angajaţi. O fabrică a fost deschisă în comuna Mărăcineni, judeţul Argeş, iar cea de-a doua este în comuna Curtişoara, judeţul Olt, potrivit ultimelor date ale ZF.

Grupul italian Campagnolo este producător de părţi componente de lux pentru biciclete şi singurul acţionar al Mechrom Industry.

Pe locul doi în topul exportatorilor de biciclete se află compania Eurosport DHS, cu afaceri de 206 mil. lei în 2014. Producătorul a urcat circa 40 de poziţii în top, până pe locul 163. Spre deosebire de Mechrom Industry, Eurosport DHS livrează şi pe piaţa locală, nu doar la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO