Companii

O afacere de familie de 8 mil. lei. Medicul Mircea Filip tratează 20.000 de pacienţi într-o clinică în care lucrează 11 medici

O afacere de familie de 8 mil. lei. Medicul Mircea Filip...

Autor: Luiza Chiroiu

25.08.2015, 00:06 2092
Medicul oftalmolog Mircea Filip a pus bazele unei clinici de specialitate la începutul anilor ’90, când piaţa serviciilor medicale private era aproape inexistentă în România, afacere pe care a adus-o la o cifră de 8 mil. lei anul trecut. La 24 de ani de la înfiinţarea clinicii, cei 11 doctori de la Ama Optimex au ajuns să trateze anual peste 20.000 de pacienţi.
 
„Începutul nu a fost uşor, dar a fost hrănit cu entuziasm şi multă muncă. Am început, împreună cu o colegă medic oftalmolog, cu un cabinet de consultaţii şi un biomicroscop“, a povestit pentru ZF Mircea Filip. Soţia acestuia, Amarelia Filip, era în acelaşi timp atât secretară, cât şi asistentă şi directorare. În 1994, la trei ani după deschiderea cabinetului, familia Filip a decis să înfiinţeze şi un magazin de optică medicală.
 
Cifra de afaceri a clinicii a crescut constant cu 8-10% anual în ultima perioadă, potrivit informaţiilor oferite de companie. Datele de la Ministerul de Finanţe arată că anul trecut compania Ama Optimex SRL a avut o cifră de afaceri de 8 mil. lei, în creştere de la 7,5 mil. lei în 2013.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO