Companii

O asociere româno-turcă. O familie din Braşov face 6,8 mil. lei cu şase cofetării, cu o marjă de profit de 15%

O asociere româno-turcă. O familie din Braşov face 6,8 mil. lei cu şase cofetării, cu o marjă de profit de 15%

O prăjitură costă 7 sau 8 lei, iar torturile costă 70-90 lei/kg

Autor: Florentina Niţu

02.07.2019, 00:06 1369

„Ne dorim să mărim spaţiul şi capacitatea de producţie până la sfârşitul anului sau în 2020. Ne gândim să producem şi bomboane de ciocolată sau îngheţată artizanală.“

Cofetăria Saray s-a născut în 1998, din dorinţa lui Paul Plugaru, de origine română, şi a lui Numan Cil, de origine turcă, de a face prăjituri pentru braşoveni, atât după reţete tradiţionale româneşti, cât şi după reţete orientale. După două decenii de activitate, veniturile companiei au fost de 6,8 milioane de lei, iar profitul de un milion de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

„Afacerea a evoluat cu paşi mici, iar de-a lungul anilor labora­to­rul s-a extins puţin câte puţin. Acum avem cinci cofetării proprii situate în diferite zone ale Braşovului şi o cofetărie situată în Codlea. Businessul a crescut de la şapte angajaţi, în momentul deschiderii,  la aproape 90 de angajaţi în anul 2019“, spune Paul Plugaru, unul dintre asociaţii companiei Mariana SRL, care deţine brandul Cofetăria Saray, şi fiul fondatorului român.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO