Companii

O companie care voia să deschidă un centru de servicii cu 250 de angajaţi ezită să mai vină în România din cauza OUG 114

O companie care voia să deschidă un centru de servicii cu 250 de angajaţi ezită să mai vină în România din cauza OUG 114

Laurenţiu Lazăr, managing part­ner la Colliers Interna­tional România: Ce s-a întâmplat cu ordonanţa pe final de an reprezintă motivul pentru care o companie se gândeşte să nu mai vină în România.

Autor: Bogdan Alecu

23.01.2019, 00:07 26789

Creşterea pieţei locale, pregătirea angajaţilor şi noile proiecte de birouri fac din Bucureşti una dintre cele mai atractive destinaţii pentru companiile care doresc să se extindă pe domeniul cen­trelor de servicii, însă schimbările rapide şi puternice în ceea ce priveşte legisla­ţia le va ţine la distanţă.

„Ce s-a întâmplat cu ordonanţa pe final de an reprezintă motivul pen­tru care o companie se gândeşte să nu mai vină în România. Avem un cli­ent din Europa de Vest care voia să intre pe pia­ţa locală cu un centru de servicii, ini­ţial cu 200-250 de angajaţi şi cu perspec­tiva de a se extinde spre 500 de sala­riaţi. Acum ia în calcul să rămână în vest, cu toate că acolo nu găseşte com­pe­tenţe lingvistice cum găseşte aici“, a de­clarat Laurenţiu Lazăr, managing part­ner la Colliers Interna­tional România.

Anul trecut, spre exemplu, cea mai importantă intrare pe piaţa locală a fost cea a London Stock Exchange, care a ajuns la finalul anului trecut spre 100 de an­gajaţi, iar planul este să ajungă la un total de 400.

Anul acesta pe piaţa locală de bi­rou­ri vor fi livraţi 360.000 mp de spaţii office noi, valoare record pentru ultimii ani.

Pe de altă parte, dacă în 2018 s-au livrat circa 150.000 mp la o cerere în piaţă de circa 130.000 mp, anul acesta oferta este de trei ori mai mare decât cererea netă.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO