Companii

O cooperativă apicolă din Dobrogea a ridicat o fabrică de procesare a mierii cu 2 milioane de lei. „Investiţia este finalizată în proporţie de 60-70%. În ianuarie 2021 vom începe producţia“

Fabrica este dotată cu utilaje de ultimă generaţie, iar numărul maxim necesar de persoane este de 4.

Fabrica este dotată cu utilaje de ultimă generaţie, iar numărul maxim necesar de persoane este de 4.

Autor: Florentina Niţu

20.09.2020, 00:00 6079
Cinci apicultori din jurul oraşului Constanţa s-au reunit în 2016 într-o cooperativă agricolă pentru a-şi valorifica mai bine mierea, piaţa de desfacere fiind una dintre cele mai mari provocări la acea vreme.

Astfel, au hotărât să-şi facă propria fabrică unde să proceseze mierea, în care au investit 2 milioane de lei, 50% din banii fiind fonduri europene, şi să meargă către hipermarketurile locale şi piaţa externă.

„Investiţia este finalizată în proporţie de 60-70%. Fabrica va fi una dintre cele mai mari fabrici de procesare a mierii din ţară după capacitatea de producţie. În 8 ore putem procesa 2,5 tone de miere pen­tru stickuri, 2,7 tone de miere pentru caserole şi până la 20 de tone pen­tru butoaie“, au spus reprezen­tan­­ţii coopera­ti­vei agricole Tomi’s Honey.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO