Companii

O divizie a CRH a investit 15 mil. euro intr-o fabrica la Ploiesti

25.08.2008, 18:45 331

Compania Ergon, o divizie a grupului irlandez CRH, care a preluat la sfarsitul anului trecut producatorul de materiale de constructii Elpreco Craiova, a investit aproximativ 15 milioane de euro in construirea unei fabrici in apropiere de Ploiesti, pe platforma Brazi, care va fi inaugurata oficial saptamana viitoare.
Fabrica Ergon Concrete International este construita pe o suprafata totala de 170.000 de metri patrati, din care 49.000 de metri patrati sunt destinati primei hale de productie, cu o capacitate anuala de 20.000 de metri cubi, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.
"Vor fi construite si alte hale in functie de cererea existenta pe piata. Am inceput activitatea de productie in urma cu doua luni", a declarat pentru ZF Delia Brezan, project manager si inginer constructor al Ergon Romania, divizie a CRH.
Fabrica din Ploiesti furnizeaza in prezent produse pentru un proiect de 5.000 de metri patrati al unui dezvoltator cu capital belgian, respectiv pentru doua cladiri centre comerciale. Constructia fabricii Ergon Concrete International din apropiere de Ploiesti, in care lucreaza 105 angajati in momentul de fata, a inceput in 2006 si a fost finalizata anul acesta.
"Angajatii romani au fost trimisi la traininguri in Polonia chiar si pentru sase luni. Numarul acestora va mai creste in conditiile in care mai este nevoie de ingineri si de designeri. Din cadrul personalului tehnico-administrativ fac parte 36 de angajati", a spus Delia Brezan.
Inaugurarea fabricii de constructii se va face miercuri de catre compania Ergon Romania, parte a grupului Ergon din Belgia ce activeaza pe piata produselor prefabricate si precomprimate din beton. Ergon mai detine fabrici de prefabricate in Belgia, Franta si Polonia.
Grupul Ergon este o divizie a companiei CRH, cu sediul principal in Dublin, care este listata la bursa si ruleaza afaceri anuale de 20 de miliarde de euro in Europa si America. CRH este prezenta si pe piata din Ungaria, prin compania Ferrobeton.
In Romania, grupul irlandez a preluat anul trecut compania Elpreco Craiova de la fondul american de investitii Broadhurst, in urma unei tranzactii de circa 65 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO