Companii

O fabrică de cereale expandate din Botoşani investeşte 1,2 mil. € în produse dietetice

O fabrică de cereale expandate din Botoşani investeşte...

Autor: Roana Rotaru

09.08.2018, 00:08 2354
Producătorul de cereale expandate Doma din Cătămăreşti Deal, judeţul Botoşani, un buiness deţinut de Gabriel Huţanu şi Mariana Pînzaru, vrea să investească 1,2 mil. euro într-o linie de felii de cereale expandate dietetice.

„Urmează într-un an să dezvolt o line pentru felii din grâu expandat dietetice, cu galzură de ciocolată, o investiţie de 1,2 mil. euro din credite şi bani proprii“, a spus  Gabriel Huţanu, administratorul companiei Doma.

Fabrica Doma prelucrează între 1.200 şi 1.500 de tone de grâu pe an, pentru producţia de pufarine, cereale pentru micul dejun, cereale expandate tip rondele şi arpacaş, produse care ajung în proporţie de crica 65% în Lidl şi Profi.

„Anul acesta sperăm la o creştere de 20% datorită expansiunii retailerilor. În primele şase luni din 2018 am avut vânzări totale de 5,5 mil. lei (1,2 mil. euro), faţă de 7,7 mil. lei (1,7 mil. euro) pe întreg anul 2017“, spune administratorul companiei. Compania Doma a început să producă pufarine în 1995, într-un spaţiu de circa 100 metri pătraţi, cu 10 salariaţi şi cu o parte din utilaje construite în regie proprie. În prezent, fabrica de pufarine din Botoşani lucrează cu circa 40 de salariaţi şi se întinde pe o suprafaţă de 3.600 de metri pătraţi construiţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO