Companii

O fabrică de mobilă din Târgovişte resimte primele efecte ale Brexit-ului

O fabrică de mobilă din Târgovişte resimte primele...

Autor: Roana Rotaru

28.02.2017, 00:07 3801

Producătorul de mobilă Quadra Invest din Târgovişte, deţinut de investitori olandezi, care trimite 95% din producţie pe pieţele externe, a simţit încă de anul trecut primele efecte ale Brexit-ului, astfel că cifra de afaceri din 2016 a scăzut cu 9% faţă de anul precedent, la 4,2 mil. euro.

„Anul 2016 a fost un an dificil din mai multe puncte de ve­dere. Creşteri foarte mari ale preţului cherestelei de răşinoase, Brexit-ul sau creşterea salariului minim pe economie sunt nu­mai câteva dintre aspectele cărora a trebuit să le facem faţă.  O dată cu Brexitul pentru clientul britanic devine mai puţin avan­tajos să cumpere din România din cauza conversiei lira ster­lină-euro“, a declarat pentru ZF Ralph Polko, administratorul companiei.

Compania Quadra Invest a fost înfiinţată în anul 2000 şi este deţinută în proporţii egale de antreprenorii olandezi Baakman Johannes Jozefus Maria, Huijink Gijsbertus Adrianus Johannes şi Polko Rlaph, potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO