• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Companii

O fabrică din parcul Prejmer din Braşov continuă angajările: 100 de oameni în 2010

Secțiune susținută de Medlife Logo

"Angajarile vor continua, întrucât Eldon România se va dezvolta ca urmare a creşterii cererii de produse destinate sectorului industrial, confirmată în special pe pieţele externe", susţine Mihai Babeş, sales& marketing manager în cadrul Eldon România.
Fabrica Eldon de la Braşov a fost construită în perioada 2006- 2007 în parcul industrial Prejmer, iar cifra de afaceri a companiei a crescut de zece ori în numai doi ani. Astfel, dacă în 2007 afacerile Eldon în România au fost de 1,2 milioane de euro, în 2009 cifra de afaceri a ajuns la 11,5 milioane de euro.
"Angajările efective au început în 2007, când am angajat 100 de persoane şi au crescut exponenţial, la 230 angajati în 2008, ajungând la 400 angajaţi în 2009. Estimăm un număr de aproximativ 500 de angajaţi până la sfârşitul anului 2010", mai spune Babeş. Majoritatea angajaţilor Eldon lucrează în producţie, iar personalul calificat activează în domeniul proiectare sau dezvoltare.
Compania Eldon, înfiinţată în 1922, este de origine suedeză şi s-a dezvoltat într-un grup multinaţional cu sediul central în Madrid. În prezent, Eldon are fabrici în Marea Britanie, Spania, India şi în România şi este deţinută de acţionari de origine diferită - suedeză, franceză sau spaniolă. CEO-ul grupului, Fredrik Wikstrôm, este suedez. Reprezentanţii Eldon România nu au oferit date legate de rezultatele financiare ale companiei în primele şase luni ale acestui an.
"Creşterea pentru 2010 va fi cel puţin proporţională cu anii trecuţi, la jumătatea anului suntem «în grafic«", mai spune Babeş.
Principalele motive pentru care grupul a ales extinderea în România au fost forţa de muncă bine calificată, facilitatea oferită de amplasarea într-un parc industrial, dar şi intrarea României în Uniunea Europeană.
"Faptul că România este membră a UE, dar şi poziţionarea excelentă pentru activităţi de export au fost motive pentru care Eldon a ales România, întrucât fabrica aprovizionează prin tradiţie piaţa europeană", mai spune Babeş.
Principalii clienţi ai companiei activează în sectorul industrial - automatizări şi construcţii de maşini, dar şi în cel rezidenţial - construcţii civile şi industriale, putere şi distribuţie energie. Dintre companiile- client ale Eldon la nivel european sunt Honeywell, Nokia, Kraft, Nestlé, Alcatel - Lucent, Pepsico sau Siemens, iar ţările în care se exportă cele mai multe produse fabricate în România sunt cele din vestul Europei.
"Deşi în prezent principalii clienţi ai companiei sunt externi, suntem convinşi că şi România va reprezenta o piaţă importantă în viitorul apropiat", mai spune Babeş. Portofoliul companiei cuprinde o gamă de aproximativ 4.000 de produse, iar preţul pentru o cutie industrială mică poate începe de la 20 de euro, în timp ce un dulap industrial poate ajunge la un preţ de 1.500 - 2.000 de euro, în funcţie de mărime şi de profilul companiei care îl va folosi. Potrivit reprezentanţilor Eldon, competitorii sunt prezenţi pe piaţa locală exclusiv prin puncte de distribuţie. Parcul industrial Prejmer din Braşov, dezvoltat de autorităţile locale şi compania spaniolă Graells&Llonch în urma unei investiţii de 350 mil. euro, este unul din primele zece parcuri industriale din ţară, care au atras în ultimii ani investiţii străine directe de ordinul miliardelor de euro.
Potrivit reprezentanţilor companiei, Eldon este prima investiţie greenfield în parcul industrial Prejmer. În acelaşi parc industrial îşi mai desfăşoară activitatea şi producătorul de centuri de siguranţă pentru autovehicule Autoliv, iar Roca, unul dintre cei mai mari producători mondiali de obiecte sanitare, a cumpărat un teren de 15,5 hectare tot în Prejmer, urmând să construiască o fabrică de obiecte sanitare.
La nivelul întregii ţări există 50 de parcuri industriale, create pe baza unei ordonanţe de guvern din anul 2001 care stabileşte şi facilităţile pe care statul le oferă investitorilor care vin în aceste locuri. Cele mai importante facilităţi sunt reducerile de taxe şi impozite locale sau stabilirea unei chirii anuale sub nivelul pieţei.

Eldon:

  • Producător de dulapuri şi cutii industriale cu sediul central în Madrid
  • Are fabrici în România, Spania, Anglia şi India
  • Cifră de afaceri în România în 2009: 11,5 mil. euro
  • Peste 400 de angajaţi în fabrica de la Braşov
  • Are 13 birouri de vânzări în România, Spania, Anglia, India, Olanda, Belgia, Danemarca, Germania, Norvegia, Suedia, Portugalia şi Rusia

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743