Companii

O familie de antreprenori din Hunedoara a investit 1,5 mil. euro într-un conac care a primit 7.500 de turişti

O familie de antreprenori din Hunedoara a investit 1,5...

Autor: Cristina Roşca

26.10.2016, 00:06 3167

Familia Szabo, care a deţinut timp de mai bine de un deceniu o afacere în domeniul producţiei de textile, a decis să investească în turism, astfel că în 2006 au început construcţia Conacului Archia de astăzi. Între timp, investiţia în conacul care numără 15 camere tematice, două pavilioane de evenimente, piscine exterioare şi un domeniu de 10 hectare, a urcat la un total de 1,5 milioane de euro.

„Povestea noastră începe în anul 1994 când tatăl meu a venit acasă şi a spus “Am cumpărat CAP-ul din Archia!”. Acest CAP le-a fost necesar părinţilor mei pentru a obţine un împrumut la bancă pentru primul business după revoluţie, o fabrică de confecţii textile”, povesteşte Horia George Szabo, implicat astăzi în businessul familiei. Până în anul 2006 familia Szabo s-a ocupat cu producţia de textile, ajungând chiar la 1.200 de angajaţi.

Terenul de la Archia era folosit astfel pentru grătare cu angajaţii sau pentru weekenduri în familie. Apoi, familia primit un cal pe nume Larava de la nişte parteneri de afaceri.
„Larava avea nevoie de un grajd şi un manej aşa că tatăl meu a decis să le construiască. Se pare că la noi în familie se întâmplă un lucru: Ne propunem să construim ceva mic şi întotdeauna iese foarte mare! Evident aşa a fost şi cu grajdurile, au ieşit foarte mari şi uşor, uşor au atras şi alţi cai.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO