Companii

O familie de antreprenori ridică un hotel de cinci stele Radisson Blu în Braşov

O familie de antreprenori ridică un hotel de cinci stele...

Autor: Cristina Roşca

21.07.2016, 00:07 4578

Compania Tresor Com, controlată de familia Neamţu din Braşov, urmează a ridica un hotel de cinci stele sub brandul Radisson Blu vizavi de primăria oraşului de sub Tâmpa, potrivit datelor ZF. Acesta va fi amplasat pe Bulevardul Eroilor, la numărul 23, unde acum se află o clădire cotată la clasa I de risc seismic.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei nu au comentat informaţia până la închiderea ediţiei. Răzvan-Constantin Neamţu are, potrivit presei, afaceri în energie.

Ridicarea unui hotel de cinci stele necesită o investiţie de 15-20 mil. euro, conform estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă. Investiţia este suportată de antreprenorul local, în contextul în care lanţurile internaţionale dezvoltă astfel de proiecte în sistem de franciză sau în contract de management. Oficialii grupului Rezidor, în portofoliul căruia se află brandul Radisson Blu, şi-au afirmat interesul pentru Braşov, însă nu au dat detalii despre investiţie.

Braşovul, perla coroanei turismului românesc, a intrat pe radarele lanţurilor străine care vor să ridice aici primele hoteluri afiliate unor branduri internaţionale. Oraşul de sub Tâmpa are acum un singur hotel de cinci stele, Aro Palace, alte unităţi cotate astfel fiind în împrejurimi, în Poiana Braşov sau Bran. În total în Braşov există 58 de hoteluri, în timp ce în judeţul cu acelaşi nume sunt 123, potrivit datelor INS. Grupul Hilton caută la rândul său să se dezvolte aici şi caută un spaţiu tot în inima oraşului, lângă Biserica Neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO