Antreprenori locali

O familie din Focşani face 40 mil. euro din producţie şi trading cu cereale

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

Familia Scutaru din Focşani, judeţul Vrancea, mizează anul acesta pe vânzări de peste 40 mil. euro din comerţul cu cereale şi seminţe oleaginoase, producţie agricolă, panificaţie şi pomicultură, activităţi pe care le desfăşoară prin companiile Comcereal Vrancea şi Agro Class.

„Comcereal Vrancea ex­ploa­tează 4.200 de hectare de teren, achiziţio­nează şi comercializează ce­rea­le, circa 120-140.000 de tone pe an, co­mercia­li­zează materii prime agricole fermierilor şi avem şi propria fa­brică de pâine. Prin Agro Class exploatăm 356 hectare din care 63 hectare sunt livezi de cireş, afin şi nuc, restul fiind culturi cerealiere“, a declarat pentru ZF Gelu Scutaru, directorul general al Comcereal Vrancea şi Agro Class, companii pe care le administrează alături de fiul său, Cătălin Scutaru.

Familia Scutaru îşi valorifică producţiile de cireşe, afine şi nuci, în lanţurile de magazine de comerţ modern Auchan, Kaufland, Carrefour şi Cora, sub brandul Livada Fermecată, dar şi la export în Anglia şi Olanda.

Valoarea ramurii agricole a fost de 15,4 mld. euro anul trecut, din care producţia vegetală acoperă circa 10 mld. euro, potrivit statisticilor oficiale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.10.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Focsani
, Scutaru
, trading
, cereale
, productie
, comert
, vrancea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide