Companii

O farmacistă din Bucureşti are un business de 10 mil. lei cu trei farmacii

O farmacistă din Bucureşti are un business de 10 mil....

Autor: Georgiana Mihalache

24.10.2017, 00:07 3326

Farmacista Georgeta Zamescu a înfiinţată în urmă cu 23 de ani Apoteca Farmacie, un business care include trei farmacii, pe care l-a dus la 10 mil. lei anul trecut. Antreprenoarea şi-a dorit să pornească o afacere în domeniul în care s-a pregătit, iar acum se gândeşte să dea mai departe afacerea în familie, către fiica sa.

„Aş vrea ca Apoteca Farmacie să rămână şi să se dezvolte ca o afacere de familie. Fiica şi soţul său sunt tot farmacişti şi ideea este să meargă mai departe afacerea, cel puţin la prima generaţie după mine. Dorinţa independenţilor aceasta este, de a preda afacerea mai de­parte următoarei generaţii, acum să vedem şi în ce mă­sură se îndeplineşte“, a spus Georgeta Zamescu.

Profitul Apoteca Farmacie a fost anul trecut de aproape 1,1 mil. lei, ceea ce corespunde unei marje de profit de 10%, iar compania are zece farmacişti în cele trei puncte de lucru amplasate în zona Crângaşi şi Gara de Nord. Farmacista nu se gândeşte momentan la o extindere printr-o nouă farmacie şi spune că planurile urmăresc menţinerea businessului la acelaşi nivel faţă de cel din anul trecut.

Retailul farmaceutic cuprinde 5.185 de companii şi peste 40.000 de angajaţi, cifre aferente anului 2016, po­trivit datelor oferite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la solicitarea ZF. Piaţa este domi­nată de lanţul de farmacii Catena, cu 623 de farmacii la finalul anului trecut, urmată de Sensiblu, cu 470 de farmacii şi Dona, cu 284 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO