Companii

O firmă cu 30 de angajaţi face peste 111 milioane de lei în România din medicamente

O firmă cu 30 de angajaţi face peste 111 milioane de...

Autor: Corina Mirea

10.11.2015, 07:00 9056
Astellas Pharma SRL, filiala lo­cală a grupului farmaceutic cu acelaşi nume, a primit în septembrie o infuzie de capital de 19,2 mil. lei de la com­pa­nia-mamă, potrivit informaţiilor făcute publice de Registrul Comerţului. Banii au venit de la sediul central din Marea Britanie al grupului japonez fondat în urmă cu un deceniu prin fu­ziunea a două com­panii locale. Re­pre­zen­tanţii din Ro­mânia ai Astellas nu au dorit să răs­pundă so­licitării ZF privind des­ti­naţia infu­ziei de ca­pital primite de afară.
 
În România, Astellas Pharma a avut anul trecut înca­sări de 111,5 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de 2013. Totuşi, 2014 a fost primul an în care com­pania a înregistrat şi pierderi, în va­loare de 3,2 milioane de lei, conform da­telor de la Ministerul de Finanţe. Anul trecut compania a avut un număr mediu de 31 de angajaţi, ceea ce înseamnă că fiecare salariat al Astellas Pharma a adus angajatorului său încasări de 3,6 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO