Companii

O firma din Grupul SIF Banat-Crişana a cumpărat terenul fabricii „Tutunul românesc” din Bd. Regiei, la preţul de 33,5 milioane euro, de la Interagro

O firma din Grupul SIF Banat-Crişana a cumpărat terenul...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2022, 15:38 639

SIF SPV TWO, parte a Grupului SIF Banat Crişana, a cumpărat astăzi terenul fabricii ”Tutunul românesc” din Bd. Regiei nr. 2, aflat în proprietatea Interagro SA, societate aflată în reorganizare, în cadrul unei licitaţii publice organizate de CITR, la preţul de 33,5 milioane euro.

Terenul are o suprafaţă de 62.491mp şi este localizat în zona centru-vest a Capitalei, care cuprinde perimetrul Orhideea - Pasajul Basarab şi împrejurimile staţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica.

Valoarea terenului este dată de suprafaţă terenului, amplasarea acestuia şi potenţialul de dezvoltare a unor viitoare proiecte de birouri, comerciale, rezidenţiale sau mixte, se arată în comunicatul CITR.

Metoda de valorificare aprobată de creditori a fost licitaţie publică cu strigare, cu preţ în urcare.

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a intrat în insolvenţă în 2016, iar administratrul judiciar este CITR. Interagro operează şase fabrici de îngrăşăminte şi peste 47.000 de ha de teren agricol.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO