Companii

O firmă legată de mogulul imobiliar Petre Niculae discută cu Romexpo achiziţia unui teren de 15.000 mp în zona Expoziţiei pentru 4,7 milioane de euro

O firmă legată de mogulul imobiliar Petre Niculae...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.04.2018, 00:07 2630

Romexpo se află în discuţii avansate privind vânzarea unui teren de 15.000 de metri pătraţi din zona Expoziţiei către o companie cu acţionari comuni cu una din firmele prin care „mogulul“ imobiliar Petre Niculae ridică mai multe proiecte de locuinţe în Bucureşti.

„Aprobarea vânzării activului societăţii Romexpo, lot de teren intravilan situat în strada Soveja, nr. 120, Bucureşti, în suprafaţă totală de 14.548 mp (...) către societatea Akcent Construction Projects, la valoarea de 4,7 milioane de euro plus TVA“, se arată într-un document publicat pe site-ul Romexpo.

Akcent Construction Projects o are ca acţionar pe Francisca Elena Niculae, care mai deţine un pachet de 66,6% din acţiuni în compania Exigent Development, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Prin Exigent Development, dezvoltatorul imobiliar Petre Niculae dezvoltă proiectul rezidenţial Exigent Plaza Residence din apropierea centrului comercial Plaza România.

Cel care controlează Pedro Company este Petre Niculae, un antreprenor extrem de discret, despre care nu există informaţii publice şi care a „monopolizat“ construcţiile rezidenţiale din sectorul 6. Din portofoliul lui Petre Niculae mai fac parte proiectele 19th Residence, 20th Residence, Cotroceni Politehnica Residence, toate amplasate în sectorul 6.

În trecut, Petre Niculae a fost acţionar şi în compania Oscar Downstream, trader de produse petroliere controlat de Alin Niculae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO