Companii

O gură de oxigen pentru piaţa de M&A? Un fond de investiţii înfiinţat de fostul şef al Enterprise Investors pe România a primit 30 mil. euro de la FEI din banii veniţi prin PNRR

O gură de oxigen pentru piaţa de M&A? Un fond de...

Autor: Cristina Roşca

13.01.2023, 00:07 1013

Booster Capital, un nume nou în piaţa fondurilor de investiţii din România, a primit 30 de milioane de euro finanţare de la Fondul European de Investiţii (FEI).

„FEI a aprobat o finanţare de 30 de milioane de euro pentru Booster Capital I. Aprobarea primită de la FEI reprezintă doar un pas în procesul de strângere de capital, dar este o validare uriaşă pentru echipă (...)“, spune un anunţ al Booster Capital.

Şerban Roman, fostul şef al Enterprise Investors pe România, a cofondat Booster Capital alături de Thomas Tuske, fostul country director al Enterprise Investors în Ungaria. Lor li s-a alăturat şi Nicolae Dincă, fost CFO al Bitdefender.
Enterprise Investors a fost unul dintre primii investitori financiari care au pariat pe România în anii ’90. Mai mulţi jucători din sectorul local de M&A spun că cei 30 mil. euro acordaţi de FEI către Booster Capital provin din bugetul de 400 mil. euro venit prin PNRR pentru fondurile de investiţii active în România. Din datele ZF, Booster Capital ar fi un prim fond care primeşte bani pe această schemă. În total, până la 20 de jucători ar putea să obţină astfel de fonduri.

Şerban Roman a confirmat informaţiile.

Bugetul de 400 mil. euro din PNRR ar putea fi o gură importantă de oxigen pentru piaţa de M&A care începe să simtă efectele scumpirii banilor ca urmare a inflaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO