Un borcan de zacuscă „Vreau din România“ costa săptămâna trecută 2,55 lei, la reducere, în timp ce varianta premium de la brandul Răzvan Idicel ajungea să fie de zece ori mai scumpă în magazinele Kaufland România. Zacusca produsă de Bunătăţi de la ţară din Inima Bucovinei, vândută direct de la producător, atinge însă un alt nivel, de 29 de lei. Astfel, în pragul iernii, când creşte consumul de produse conservate, românii au astfel de ales între zacuscă cu gust de acasă la preţ studenţesc sau la preţ de corporatist.
„La nivel de preţ, ne-am poziţionat la mijloc, deoarece nu vindem ciocolată Dubai, dar este un produs artizanal. La un produs în serie, costurile de producţie sunt mai mici. Noi facem totul manual şi încercăm să lucrăm cu legume curate, fără reziduuri de pesticide, provenite de la colegii noştri din zonă, şi, deşi preţul este mai mare pentru achiziţia de materii prime, pu-nem accent pe calitate“, a spus Domnica Covalschi, fondatoarea Bunătăţi de la ţară din Inima Bucovinei.