Companii

O mutare în sens invers, dinspre comerţ spre producţie: Metro a deschis o linie proprie de procesare a cărnii în cadrul depozitului logistic din Ştefăneşti

„Noile articole de la raft vin să completeze sortimentul de carne de porc, oaie şi vită.“

„Noile articole de la raft vin să completeze sortimentul de carne de porc, oaie şi vită.“

Autor: Cristina Roşca

21.06.2022, 18:20 282

De regulă, producătorii şi procesatorii de carne îşi dezvoltă operaţiunile în direcţia retailului propriu Astfel, mutarea Metro în sens invers, dinspre comerţ spre producţie, reprezintă o schimbare de direcţie Comerciantul colaborează atât cu jucători autohtoni din domeniul creşterii animalelor, cât şi cu furnizori străini Aceştia din urmă îi livrează Metro carne deja procesată.

Grupul german Metro, unul dintre cei mai importanţi jucători din comerţul autohton, a dezvoltat o capacitate proprie de procesare a cărnii proaspete, aceasta fiind amplasată pe platforma logistică de lângă Ştefăneşti a companiei. Din proiectul logistic al Metro, un pariu de peste 40 mil. euro, care măsoară circa 65.000 mp, zona de procesare de carne ocupă puţin peste 2.000 mp.

„(...) Am investit timp şi un buget consistent în centrul de carne, producţie proprie, de la Ştefăneşti, unde dezvoltăm permanent sortimente noi, adaptate fiecărui sezon şi evoluţiei pieţei. Ne-am dorit o unitate (...) cu o capacitate mare de producţie, care să garanteze un flux constant de marfă“, a declarat Adrian Ariciu, CEO al Metro România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO