Companii

O nouă grevă la Lufthansa, de data aceasta la transportul de mărfuri

O nouă grevă la Lufthansa, de data aceasta la...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

07.10.2014, 09:40 212

Piloţii de la Lufthansa Cargo, activitatea de transport de mărfuri a grupului, vor înceta lucrul miercuri la ora locală 3.00 (4.00, ora României), fără întrerupere, până joi la ora locală 22.30 (23.30, ora României) şi "nu vor opera niciun zbor cu plecare de pe aeroporturile germane", a anunţat Cockpit într-un comunicat.

Sindicatul a efectuat deja patru greve de la sfârşitul lui august şi până în prezent, după încetarea negocierilor cu conducerea grupului Lufthansa asupra modalităţilor de pre-pensionare a piloţilor. Ultima grevă, pe 30 septembrie, care a afectat zboruri de lung curier, s-a soldat cu anularea a aproximativ 50 de zboruri şi a afectat aproximativ 20.000 de pasageri.

Conflictul dintre Lufthansa şi piloţi durează de mult timp, dar s-a transformat într-un "dialog al surzilor" în ultimele săptămâni, cele două părţi păstrându-şi poziţiile şi respingându-se reciproc din cauza grevelor.

"Deoarece conducerea Lufthansa se încăpăţânează de luni de zile să menţină cerinţe maximale, sindicatul se vede nevoit să treacă la noi acţiuni", subliniază Cockpit.

"Lufthansa s-a dovedit pregătită de un compromis în negocieri cu organizaţia Cockpit şi a propus negocieri asupra problemelor aflate în litigiu. În acest condiţii, acest nou apel la încetarea lucrului nu este nici de înţeles şi nici rezonabil", a reacţionat grupul într-un comunicat separat.

Lufthansa a anunţat deja că 21 de zboruri sunt programate să decoleze din Frankfurt în perioada în care este anunţată greva. Grupul va prezenta miercuri un plan alternativ, se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO