Companii

O nouă latură a crizei de personal: O firmă de IT cu vânzări de 550.000 de euro a început să recruteze elevi de liceu. Elevii au nevoie de acordul părinţilor pentru a putea lucra

O nouă latură a crizei de personal: O firmă de IT cu...

Autor: Ioana Matei

16.05.2017, 07:00 3926

►Unii copii sunt mai buni din punct de vedere tehnic decât mentorii lor ► Majoritatea elevilor sunt olimpici la nivel naţional.

Compania locală de dezvoltare software Gentlab din Bucureşti, înfiinţată de antreprenorul Adrian Sita, a deschis anul acesta un punct de lu­cru în Oneşti, judeţul Bacău, în cadrul căruia lu­crează elevi de liceu. În total, în sediul din Oneşti lu­crează 10 persoane, trei testeri şi şapte dezvol­ta­tori, dintre care cinci sunt elevi cu vârstele cuprin­se între 15 şi 18 ani;  până la sfârşitul anului se aş­teap­tă ca numărul lor să se dubleze. Valoarea in­ves­tiţiei din acest punct de lucru a fost de 15.000 de euro şi a presupus angajarea personalului şi cumpărarea mobilierului de birou.

„Timpul pe care îl alocă muncii este decis de ei; noi am discutat să fie vorba despre cel puţin 2 ore pe zi minimum, dar în vacanţa de Paşti, de exemplu, au lucrat mai multe ore, în funcţie de cât timp aveau la dis­po­ziţie“, a spus Adrian Sita. Antre­­pre­norul nu dezvăluie suma exactă cu care tinerii sunt plătiţi, însă precizează că „am început cu salariul minim din Bucureşti la nivel de junior în domeniul IT.“

Ideea de a lucra împreună cu elevii la punctul de lucru din Oneşti, oraş în care el a crescut, a venit ca urmare a experienţei antreprenorului cu un profesor de fizică de acolo, care l-a ajutat la pregătire în perioada în care el era elev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro