Companii

O nouă listare pe SeedBlink: Apiary Book, aplicaţie de management apicol, vrea să obţină o finanţare de 150.000 de euro şi vrea să se extindă anul viitor pe piaţa europeană şi nord-americană

O nouă listare pe SeedBlink: Apiary Book, aplicaţie de...

Autor: Roxana Rosu

19.10.2020, 10:39 298

Apiary Book, cea mai utilizată aplicaţie pentru managementul stupinei la nivel global, lansată de Bogdan Iordache în 2015, vrea să obţină 150.000 de euro prin equity crowdfunding în urma listării pe platforma SeedBlink, runda de finanţare urmând să fie condusă de fondul de investiţii GapMinder.

Pentru suma de 150.000 de euro vizată prin equity crowdfunding SeedBlink, co-fondatorii Apiary Book cedează un pachet de 10,34% dintre acţiuni, evaluarea companiei fiind astfel de 1,25 milioane de euro pre-money.

Listarea va avea loc marţi, 20 octombrie, iar runda totală de finanţare este de 200.000 euro, GapMinder participând cu 50.000 euro.

Apiary Book este o aplicaţie pentru managementul activităţilor dintr-o stupină, monitorizarea stupilor, analiza datelor familiilor de albine şi a factorilor de mediu care pot afecta sănătatea lor.

Aplicaţia a fost lansată ca un proiect personal în 2015 de către Bogdan Iordache (43 de ani), un antreprenor cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul IT.

Compania a fost însă înregistrată şi a devenit un business în 2018, la finalul aceluiaşi an alăturându-se şi Ionut Ţăranu (45 de ani), specialist cu peste două decenii de experienţă în IT. 

În prezent, Apiary Book este cea mai de succes aplicaţie pentru apicultori la nivel mondial, cu 22.000 de utilizatori activi în fiecare lună. Platforma este disponibilă în Google Play şi are versiuni în 18 limbi. Până acum a fost descărcată de peste 160.000 de ori.

“În 2014, după foarte mulţi ani petrecuţi în faţa calculatorului, mi-am dorit să stau mai mult timp în natură ceea ce m-a făcut să mă înscriu la un curs de apicultură şi să cumpăr caţiva stupi. La început am ţinut evidenţa într-un mod clasic: scriam cu pixul pe caiet. Dar, pe măsură ce activitatea creştea, am simţit nevoia de mai multă organizare, de informaţii care să mă ajute să iau decizii bune şi rapid. Aplicaţia a avut foarte mare succes în toată lumea, devenind lider în domeniu. Listarea pe SeedBlink ne va ajuta să ne mărim echipa de dezvoltatori software, dar şi pe cea de marketing & vânzări pentru susţinerea creşterii în 2021”, a declarat Bogdan Iordache, co-fondator şi CEO al Apiary Book.

La această rundă de finanţare participă şi fondul de investiţii GapMinder cu o investiţie de 50.000 de euro. Este pentru a doua oară când GapMinder investeşte în Apiary Book, prima oară fiind în 2018, cu suma de 25.000 de euro (investiţie pre-seed).

“Odată cu Apiary, deschidem AgriTech-ul, o verticală nouă de startup-uri pe SeedBlink. Vedem un potenţial interesant de investiţii în acest domeniu, având în vedere cât loc de tehnologizare are agribusiness-ul. Ne bucurăm că demarăm cu Apiary, o aplicaţie construită cu multă pasiune şi deja cu amprente puternice la nivel global”, afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator şi CEO al SeedBlink.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO