Companii

O noua schimbare in farma: seful Abbot

29.07.2009, 18:00 697

Cristian Oros, directorul general al companiei farmaceutice Abbott Romania, urmeaza sa paraseasca compania de la jumatatea lunii viitoare, potrivit unor surse din piata farmaceutica. El va renunta la pozitia de director general al filialei locale a gigantului american Abbott Laboratories pentru a dezvolta un business propriu, tot in sectorul medical, conform surselor citate.

Contactat de ZF, Oros nu a dorit sa comenteze subiectul.

Interimatul va fi asigurat de Ovidiu Popescu, directorul regional al Abbott Laboratories, recrutarea pentru un nou manager local urmand sa fie demarata in luna septembrie. Popescu a mai asigurat interimatul pentru conducerea Abbott Laboratories Romania timp de 7 luni dupa ce a fost numit manager regional si a condus si filialele din Bulgaria, Israel sau Slovenia. Abbott nu se afla intre primele 20 de jucatori pe piata farmaceutica locala dupa nivelul vanzarilor. Conform ultimelor date disponibile in 2007, businessul din Romania al companiei sarea de 15 mil. euro.

Oros se alatura unui lung sir de executivi din industria farma care au schimbat compania in ultimele luni. Astfel, grupul islandez Actavis a anuntat ca l-a recrutat pe Dragos Damian (fostul sef al Zentiva si al Terapia Ranbaxy) pentru conducerea operatiunilor din Romania. La inceputul lunii producatorul de medicamente Zentiva SA (fostul Sicomed Bucuresti) l-a numit pe suedezul Lars Ramneborn in functia de director general. Pe lista grupurilor care si-au mai schimbat sefii se afla si GlaxoSmithKline, Antibiotice, Bayer, AstraZeneca, Eli Lilly.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO