O piaţă care a mers bine: Vânzările de biciclete s-au dublat în doi ani şi au ajuns la 82 de milioane de euro

Secțiune susținută de Medlife Logo

21 nov 2017 Autor: Cristina Rosca

Vânzările de biciclete au ajuns anul trecut la 82 de milioane de euro, după un avans de 37% faţă de anul anterior. Mai mult, piaţa aproape s-a dublat faţă de 2014 şi a ajuns să fie de peste patru ori mai mare decât în 2008, ultimul an de boom economic.

Această creştere vine într-o perioadă în care ma­cro­­eco­­­nomic România este cam­pioana Uniunii Euro­pene. Mai mult, con­su­mul este vi­oa­ra întâi a eco­nomiei deja de câţiva ani. Salariul mi­nim a cres­cut de 12 ori în opt ani, astfel că pu­te­rea de cumpărare a crescut şi ea.

Creşterea pieţei de bi­­ciclete vine şi într-o pe­rioa­dă în care tot mai mulţi con­su­matori locali aleg să prac­tice sport constant, după mo­delul deja existent în Occident. Astfel, ei aleg să îşi cum­pere vehicule pe două roţi atât pentru plim­bările prin oraş, cât şi pentru drumeţiile din afara Capitalei.

„Piaţa de biciclete creşte. Anul acesta, până în prezent avem un avans de 17% al vânzărilor comparativ cu 2016. Totuşi, venim după un an foarte bun, când am înregistrat o creş­tere de 102%“, spune Antoniu Niţuleasa, executivul ro­mân care conduce operaţiunile Intersport, unul dintre prin­cipalii jucători de pe piaţa locală a echipamentelor sportive.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
biciclete
, drumetii
, echipamente
, operatiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide