Companii

O piaţă pe val: Vânzările de uscătoare de rufe au crescut cu 60% anul trecut, însă baza de pornire este mică, deci loc de dezvoltare există. Din 2017 piaţa s-a triplat

O piaţă pe val: Vânzările de uscătoare de rufe au...

Autor: Cristina Roşca

22.01.2021, 16:45 196

♦ Nici măcar la produsele electrocasnice de bază precum maşini de spălat şi frigidere România nu are un grad de dotare al locuinţelor de 100%.

Românii au cumpărat în 2020 uscătoare de rufe în valoare de 110-120 de milioane de lei fără TVA, piaţa fiind în creştere puternică de câţiva ani, inclusiv anul trecut, marcat de pandemia de COVID-19. De altfel, anul trecut a fost unul bun pentru piaţa de electrocasnice şi electronice în ansamblul său. Timpul îndelungat petrecut de români în propriile locuinţe precum şi limitarea libertăţii de mişcare, deci anularea vacanţelor sau a ieşilor în oraş, i-au determinat pe consumatori să investească în altceva. Produsele electro-IT au beneficiat de astfel de investiţii.

O piaţă care s-a aflat pe val în 2020, ca de altfel în fiecare din ultimii ani, a fost cea a uscătoarelor de rufe, un produs pe care românii l-au descoperit recent. De altfel, creşterea mare a pieţei se datorează şi bazei mici de pornire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO