Profesii

O recrutare greşită îl costă pe angajator între unu şi două salarii brute lunare ale angajatului

29 aug 2016 Autor: Mihaela Pascari

Recrutarea greşită îl costă pe angajator cel puţin unu sau două salarii brute lunare ale persoanei recrutate, având în vedere investiţia angajatorului în procesul de recrutare, atât pentru promovarea oportunităţii, cât şi pentru eventualii furnizori specializaţi.

Aceste cheltuieli se adaugă la salariile plătite unui angajat nepotrivit, resurse care trebuie alocate a doua oară pentru înlocuirea acestuia cu un angajat nou, a spus Cristina Jurcoci, manager în cadrul companiei de resurse umane Manpower.

„Randamentul unui nou angajat debutant sau de nivel mediu începe să fie vizibil după primele două-trei luni de la parcurgerea programelor de introducere în organizaţie sau training iniţial, iar pentru nivelurile de top perioada poate fi de aproape un an, astfel încât o recrutare greşită poate costa angajatorul des­tul de mult, fie doar ţinând seama de costurile salariale“, a explicat Cris­tina Jurcoci.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2016

 
Cuvinte cheie:
recrutare
, angajator
, salarii
, candidati
, costuri
, angajare
, motivatie
, resurse
, promovare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide