Companii

O societate care exploatează rezerve de cupru de 5 miliarde de euro va fi scoasă la vânzare de stat la sfârşitul lui septembrie

 O societate care exploatează rezerve de cupru de 5 miliarde de euro va fi scoasă la vânzare de stat la sfârşitul lui septembrie

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

21.09.2011, 18:09 729

Ministerul Economiei va scoate la vânzare compania minieră Cupru Min Abrud până la sfârşitul lunii septembrie, urmând să organizeze în acest sens o licitaţie, potrivit Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Investitorii străini vânează rezervele de cupru. Preţul metalului a explodat

"Ne aflăm în etapa în care suntem pe cale să anunţăm licitaţia, la sfârşitul acestei luni. Intenţionăm să vindem integral Cupru Min Abrud prin licitaţie", a declarat pentru Reuters Victor Cazana, directorul OPSPI.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie a afirmat că instituţia a primit deja zece scrisori de intenţie din partea investitorilor care vor să participe la licitaţie şi că speră ca privatizarea să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

Programul Naţional de Reformă pentru perioada 2011-2013 prevedea iniţial ca pachetul de acţiuni deţinut de stat la Cupru Min, a cărei privatizare a fost solicitată de către FMI, să fie vândut integral pe piaţa de capital, în al doilea semestru al acestui an.

Datele Ministerului de Finanţe arată că această companie, cu rezerve estimate de cupru de 900.000 de tone, a înregistrat anul trecut un profit de 18,8 milioane lei şi are datorii totale de aproximativ 72 milioane lei.

Cupru Min, cu activităţi de extracţie la Roşia Poieni (judeţul Alba), are un capital social de 24,18 milioane de lei şi este controlată în totalitate de Ministerul Economiei. Exploatarea Roşia Poieni concentrează peste 60% din rezervele de cupru ale României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO