• Leu / EUR4.6639
  • Leu / GBP5.2762
  • Leu / USD4.1179
Companii

O veste proastă: Grupul ArcelorMittal confirmă vânzarea combinatului siderurgic din Galaţi

Secțiune susținută de Medlife Logo
O veste proastă: Grupul ArcelorMittal confirmă vânzarea combinatului siderurgic din Galaţi

Autor: Simona Tatu

16 apr 2018 3689

Grupul ArcelorMittal a confirmat că va vinde combi­na­tul siderurgic din Galaţi pentru a putea prelua pro­du­că­torul Ilva din Italia. Alături de uzina din România, pe lista uni­tăţilor care vor fi vândute se află şi alte capacităţi de pro­ducţie, din Italia, Macedonia, Republica Cehă, Belgia sau Luxemburg.

Acesta este primul anunţ oficial al grupului Arce­lorMit­tal pe această temă, după ce primele infor­maţii pri­vind vânzarea unor active din Europa au apărut la ju­mătatea lunii martie.

ArcelorMittal vrea să cumpere Ilva, un combinat side­rur­gic amplasat în sudul Italiei, care produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an, iar pentru că poziţia sa ar putea deveni prea puternică în siderurgia europeană, Comisia Europeană i-a cerut să renunţe la alte capacităţi.

Această vânzare a Sidex este o veste proastă chiar dacă există alţi investitori interesaţi de o eventuală achi­zi­ţie, resprectiv oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov sau gru­pul turc Erdemir.

Sidex Galaţi este cel mai mare angajator din judeţul Galaţi, cu 6.000 de oameni, iar combinatul generează peste 15% din cifra de afaceri totală a judeţului.

În 2016, ultimele date disponibile, combinatul a avut afaceri de 3,5 mld. lei, fiind una din cele mai mari companii din România.

Industria oţelului din întreaga lume traversează o perioadă extrem de tulbure, cu supracapacităţi de pro­duc­ţie, cu dumpingul chinezilor şi cu noile sancţiuni anunţate de Donald Trump pentru a proteja piaţa americană.

În peste două decenii, grupul Mittal, aparţinând mi­liar­darului Lakshmi Mittal, a făcut o restructurare masivă la Galaţi în încercarea de a face combinatul competitiv pe plan internaţional.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6639
Diferență: 0,0086
Ieri: 4.6635
Azi: 4.1179
Diferență: -0,2519
Ieri: 4.1283
Azi: 5.2762
Diferență: -0,1722
Ieri: 5.2853
Azi: 4.0856
Diferență: -0,3682
Ieri: 4.1007