Companii

O veste proastă pe final de an pentru industria asigurărilor: germanii de la Gothaer au decis să se retragă din România

O veste proastă pe final de an pentru industria...

Autor: Sorin Pâslaru

21.12.2018, 16:42 33198

Compania germană Gothaer, una dintre firmele de asigurări generale de top zece din România, a anunţat astăzi intenţia de a se retrage de pe piaţa locală ca urmare a refocusării pe piaţa germană.

Compania vorbeşte despre o „reaşezare ordonată” a operaţiunilor din România. Pariul germanilor de la Gothaer a fost de câteva zeci de milioane de euro până în prezent pe piaţa românească, dar nu a reuşit să treacă pe profit, având pierderi an de an. În 2017, Gothaer România a avut prime brute subscrise de 119 milioane de lei, faţă de 98 milioane de lei în anul anterior şi o pierdere de 23 de milioane de lei, faţă de o pierdere de 34 milioane de lei în anul anterior.

“Aceasta nu a fost o decizie uşoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani,  înregistrând  ritmuri  de  creştere  ridicată  a  volumelor  de  prime  şi  având  o  echipă  dedicată”,  a spus Christopher Lohmann, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, într-un comunicat de presă. “Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere şi a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluţia pieţei în ultimii ani, rezultatele atinse până acum şi  perspectivele  pentru  Gothaer  Asigurări  Reasigurări,  a  devenit  clar  faptul  că  aşteptările  iniţiale  ale  Grupului Gothaer pe piaţa de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură”.

Gothaer a intrat în România prin achiziţia firmei Platinum Asigurări, înfiinţată de fostul director general al Omniasig din anii 2000, Constantin Toma.

Firma germană vânduse deja sucursala din Polonia în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO