Companii

Oana Diaconescu, Iulius: În T1/2024 am avut un plus de 8% în vânzări şi 5% în trafic

Oana Diaconescu, Iulius: În T1/2024 am avut un plus de...

Autor: Cristina Roşca

31.05.2024, 00:07 98

Grupul Iulius, activ în piaţa de real-estate şi controlat de antreprenorul Iulian Dascălu, şi-a bugetat pentru perioada următoare investiţii de circa 1,3 mld. lei, suma fiind destinată, în special, dar nu numai, proiectului mixed-use din Cluj, menit a fi cel mai mare lifestyle center din România, cu o suprafaţă de retail de 120.000 de metri pătraţi.

„Noi, în ultimul deceniu, am fost dezvoltatorul cu cele mai mari investiţii în proiecte de real-estate. Am investit în România în proiectele mixed-use şi în centrele noastre comerciale suma de 1,2 miliarde de euro, iar în pipeline, pentru perioada imediat următoare, avem alte 1,3 miliarde de euro“, spune Oana Diaconescu, head of leasing retail la Iulius. Executivul a fost prezent în cadrul evenimentului ZF Retail Summit 2024.

Compania Iulius există încă din 1991, având iniţial ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea de produse vestimentare, accesorii din piele şi încălţăminte. Abia la începutul anilor 2000, grupul a făcut primele mutări majore în real estate. De altfel, antreprenorul Iulian Dascălu a deschis piaţa „mallurilor“ din provincie cu un prim proiect la Iaşi în 2000. Apoi, el a continuat dezvoltarea şi în Cluj, Suceava ori Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24