Companii

Octavian Bădescu iese din businessul Sameday Courier şi predă compania retailerului eMag pentru 8 mil. lei. "aveam nevoie de un partener care ne putea ajuta să ges­tio­năm aceas­tă dez­voltare ra­pidă."

Octavian Bădescu (stg.) este fondatorul companiei, iar alături de Lucian Băltaru, CEO şi acţionar minoritar al Sameday Courier, antreprenorul a dus firma de curierat la venituri de peste 13 milioane de lei anul trecut.

Octavian Bădescu (stg.) este fondatorul companiei, iar alături de Lucian Băltaru, CEO şi acţionar minoritar al Sameday Courier, antreprenorul a dus firma de curierat la venituri de peste 13 milioane de lei anul trecut.

Autor: Ştefan Stan

31.05.2017, 00:07 2293

Retailerul online eMag intră astfel pe piaţa de peste 1,8 miliarde de lei (400 de milioane de euro) a curieratului, unde jocurile sunt făcute de antreprenorii români din spatele FAN Courier, liderul pieţei, de grupuri străine precum TNT, DHL sau DPD, dar şi de fondul de investiţii Abris Capital Partners, care deţine Urgent Cargus.

Retailerul online eMag devine noul acţionar prin­cipal al Sameday Courier după ce a cumpărat o participaţie de 80% din companie. În urma tranzacţiei, Lucian Băltaru, CEO al Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG 80%, Octavian Bădescu vânzând pachetul deţinut în companie. Astfel, eMag, care este cel mai mare retailer online, intră pe piaţa curieratului printr-o tranzacţie estimată de ZF la circa 8 mi­lioane de lei ( aproximativ 2 milioane de euro). Contactat de ZF, Octavian Bădescu nu a comentat cu privire la preţul de vânzare al pachetului de acţiuni. Compania Delivery Solutions, care deţine brandul Sameday Courier, s-a delistat de pe bursă pe 18 mai după ce tranzac­ţio­narea cu acţiuni ale companiei a fost sus­pendată în aprilie. În luna ianuarie, Octavian Bădescu, fondatorul companiei şi acţionar cu 64,5%, a lansat o ofertă de cumpărare a 74.700 de acţiuni, adică 7,5% din capitalul social al companiei, pachet care se tranzacţiona la liber pe bursă. Alături de el, în acţionariatul companiei mai este prezent Lucian Băltaru cu 28%. Delivery Solutions era listată din februarie 2015, iar la cel mai recent preţ de tranzacţionare al unei acţiuni, de 10 lei, valoarea de piaţă a companiei era de 10 milioane de lei. Astfel, pachetul de 80% de ac­ţiuni vândut către eMag este evaluat de ZF la circa 8 milioane de lei ( aproximativ 2 mi­lioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO