Companii

Octavian Radu aşteaptă oferte pentru lanţul Diverta

Octavian Radu aşteaptă oferte pentru lanţul Diverta

Autor: Mirabela Tiron

26.05.2013, 22:17 2248

Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul grupului de firme Radu Holding, spune că are o înţelegere cu un investitor pentru vânzarea lanţului de librării Diverta, dar că „uşa este încă deschisă“, astfel că mai aşteaptă oferte.

O tranzacţie cu lanţul de librării, una dintre ultimele afaceri care se mai află în portofoliul antreprenorului, ar putea fi realizată cel mai devreme în toamna acestui an.

„Sunt reţele de cărţi din Occident, un concurent local, dar şi antreprenori români fără legătură cu retailul de carte, atraşi de forţa brandului Diverta. Avem deja un pre-agreement (o înţelegere - n.red.), dar uşa este încă deschisă. Nu suntem încă în faza negocierii preţului“, a declarat pentru ZF Octa­vian Radu. El nu a precizat numele investitorilor interesaţi şi nici preţul de vânzare pe care îl ia în calcul.

În prima parte a anului 2010, Diverta şi-a cerut insolvenţa, având datorii de peste 10 milioane de euro şi credite de investiţii de 8,5 mil. euro. La acel moment compania opera o reţea de 62 de librării, cu o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi.

Octavian Radu este un om cunoscut în businessul românesc, dar criza i-a măturat multe dintre afacerile dezvoltate, pe care fie le-a vândut, fie le-a în­chis (magazinele De­ben­hams). La începutul lui aprilie, cu sprijinul Băn­cii Transilvania, a fost ales în consiliul de admnis­traţe la SIF Moldova.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO