Companii

Octavian Radu bagă în insolvenţă o nouă firmă din grup, care deţine trei cafenele şi un restaurant

Octavian Radu bagă în insolvenţă o nouă firmă din grup, care deţine trei cafenele şi un restaurant

Octavian Radu (Foto: Silviu Matei)

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

08.05.2011, 12:39 2173

Sebra Francize, firma din grupul RTC controlat de Octavian Radu,care operează francizele din domeniul cafenelelor şirestaurantelor, a cerut la începutul lunii mai intrarea îninsolvenţă, după ce a acumulat datorii de 4,5 milioane euro cătrebănci şi furnizori.

"În ultimul an ne-am confruntat, în toate locaţiile noastre, cuo scădere puternică a traficului, iar la clienţii actuali cu oscădere a valorii bonului de consum", a declarat agenţiei MediafaxAndrei Arghirescu, directorul general al Sebra Francize.

El a adăugat că un alt factor important care a dus la cererea deinsolvenţă l-au reprezentat şi chiriile mari, neajustate la nivelulactual al pieţei.

Sebra Francize operează două cafenele Cup&Cino în Bucureştişi una în Cluj-Napoca, precum şi restaurantul Vapiano din Capitală.Ceele două branduri sunt francize internaţionale.

"Vom începe reorganizarea business-ului şi avem deja o serie demăsuri pe care le luăm în calcul", a afirmat Arghirescu.

O primă măsură va fi relocarea restaurantului Vapiano.

"Singura locaţie operaţională sub acest brand a avut de suferitîncă de la deschidere de pe urma efectelor crizei, precum şi dincauza poziţionării sale într-o zonă care nu a confirmat conceptul",a mai spus directorul firmei.

Datoriile înregistrate de Sebra se ridică la aproximativ 4,5milioane euro, reprezentând datorii bancare şi către furnizori,administratorul judiciar urmând să fie Casa de InsolvenţăTransilvania.

Sebra Francize şi-a început activitatea în septembrie 2008,odată cu deschiderea primei cafenele, urmată în februarie 2009 dedeschiderea restaurantului Vapiano.

În 2010, vânzarile firmei au fost de 600.000 de euro, cu 50% maimici decât cifra de afaceri din 2009.

În vara anului trecut, atât Diverta, cât şi TCE Logistică, firmede asemenea deţinute de Octavian Radu, au intrat în reorganizarejudiciară. Recent, şi la cea de-a treia firmă a omului de afaceri,Fashion Retail Group, creditorii au votat intrarea îninsolvenţă.

Octavian Radu a declarat agenţiei MEDIAFAX că grupul RTC aînregistrat în 2010 o cifră de afaceri de sub 100 de milioane deeuro, cu mai mult de jumătate sub business-ul din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO