Companii

Octavian Radu catre angajati: "Nu pot sa va ascund tristetea pe care am acumulat-o in 18 luni de criza"

Octavian Radu catre angajati: "Nu pot sa va ascund tristetea pe care am acumulat-o in 18 luni de criza"
28.05.2010, 16:25 451

"Nu pot sa va ascund tristetea pe care am acumulat-o in 18 lunide criza". Astfel incepe e-mailul trimis de seful grupului RTC,Octavian Radu, angajatilor lantului de magazine Diverta, companiecare a anuntat vienri intrarea in insolventa. Conform acestuia,motivul esecului l-a reprezentat "graba" cu care s-a dezvoltatcompania. "'Reorganizarea judiciara' prin care trece Diverta acumnu este de fapt decat o etapa, neplacuta, dar necesara, pe calearedobandirii competitivitatii si a viabilitatii conceptuluiDiverta". Astfel incearca sa isi incurajeze Octavian Radu infinalul scrisorii adresate angajatilor.

Dragii mei,

Acest e-mail ar trebui sa fie unul de incurajare (si spersa-mi reuseasca pana la urma), dar nu pot sa va ascund tristetea pecare am acumulat-o in 18 luni de criza, criza care s-a materializatastazi in cererea intrarii in reorganizare judiciara a retelei demagazine Diverta.

Obisnuiti sa construim cariere in RTC, sa lansam noibusiness-uri, sa fim pionierii unor drumuri noi in Romaniaultimilor 20 de ani, anul trecut a trebuit sa invatam lectia amaraa inchiderii de magazine, a reducerilor de salarii si adisponibilizarilor. Ramane bucuria anilor de glorie (care suntconvins ca vor reveni) si amintirea entuziasmului exuberant, dar silectia umilintei si lectia cumpatarii !

In nenumarate discutii si meditatii m-am intrebat: "unde amgresit ?". "Am gresit ca am deschis prea multe magazine?, ca ne-amavantat in prea multe afaceri?, ca am deschis prea multedrumuri?"... Nu, nu am gresit! Acesta a fost si este raspunsul meu.Poate greu de inteles acest raspuns prin prisma zilei de28.05.2010, dar cu siguranta raspunsul corect prin prisma nevoilorreale (si pana de curand finantabile) ale clientilor nostri.Romania are prea putine librarii, nu prea multe !! Modelul pentruRomania este Europa Occidentala si noi n-am facut decat sa urmamacest model, singurul model in care credem ! Poate ca am vrut sa"ardem" etape, poate ca ne-am grabit, dar pentru cei care auconstiinta celor 50 de ani pierduti in minciuna socialista nuputeam decat sa parcurgem "alergand" cei 20 de ani deRe-Constructie...

"Reorganizarea judiciara" prin care trece Diverta acum nueste de fapt decat o etapa, neplacuta, dar necesara, pe calearedobandirii competitivitatii si a viabilitatii conceptuluiDiverta. Procesul a inceput de fapt cu mult timp inainte prinamplul efort de reorganizare parcurs in 2009: reduceri de personal,reduceri de chirii, reducerea capacitatii Divertei la noua cererepentru produsele noastre. Acum, dupa atatea eforturi, mai mult caoricand, avem nevoie de toti partenerii nostri, angajati,furnizori, banci si mai ales clienti sa fie alaturi de noi si sacontinuam impreuna visul Diverta, visul RTC-ului in general. Suntmandru de ce am realizat cu Diverta, este unul din cele mai moderneconcepte de retail pe care le cunosc si isi merita existenta ininimile (si in mall-urile) noastre!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO